Bezpečí pro riziková povolání


Asi každý chce mít zaměstnání, kde mu nehrozí žádné riziko úrazu nebo dokonce úmrtí. Bohužel jsou zaměstnání, kde taková rizika hrozí. I když k úrazu může dojít klidně i při chůzi po schodech v kanceláři, jsou určitá povolání, u kterých musí zaměstnanec extrémně dbát na dodržování bezpečnostních předpisů. Stačí malinká nepozornost, která může takového zaměstnance stát život. Proto je potřeba zdraví a život těchto lidí chránit, jak jen to jde. Velká míra rizika úrazů je zejména na stavbách, kde je i velký hluk a kde se pomoci může člověk dovolat jen velice těžko.

výškové práce

Nejlepší je samozřejmě když se dá pracovat ve skupinách, což ale není vždycky možné. Navíc jsou extrémně nebezpečná povolání, jako je například údržba různých stožárů. Proto je potřeba poskytovat těmto zaměstnancům různé pomůcky, kteří mohou samy přivolat pomoc v případě, že je to nutné. Existují moderní zařízení, která dokážou sledovat aktivitu a činnost zaměstnance, a pokud se zaměstnanec po určitou dobu neozve na výzvu, která je v modulu nastavená, zavolají automaticky pomoc. Jedním z těchto zařízení je například twig, který je opatřený nejen modulem, který automaticky přivolá pomoc, ale i tlačítkem, které může využít zaměstnanec v ohrožení sám.

muž na stožáru

Zařízení jsou navržená tak, aby byla maximálně odolná a nepoškodil je například obyčejný pád z výšky. Nejlepší bezpečnostní zařízení dokonce dokážou samy přivolat pomoc v případě, že po určitou dobu nedokážou detekovat pohyb a činnost člověka. To ale není všechno, dokážou dokonce detekovat pád nebo naráz. A aby bylo bezpečnost rizikových zaměstnanců opravdu maximální, mají samozřejmě GPS modul pro sledování polohy. V případě že zaměstnáváte zaměstnance na rizikových pozicích, je opravdu ideální vybavit je těmito přístroji, které jim mohou zachránit život. Používejte bezpečnostní zařízení a minimalizujete riziko nějaké nešťastné události.