Zdaleka nejvyužívanějším pomocníkem v domácnosti je bezesporu igelitový sáček. Ten má totiž více využití, než by se nám mohlo na první pohled zdát. Nejčastěji jej samozřejmě používáme v kuchyni pro uschovávání nejrůznějších potravin, avšak ke stejnému účelu může sloužit například i v dílně. To je koneckonců také důvod, proč jich existuje více typů.
Jedním z těch známějších, avšak méně používaných, jsou bezesporu sáčky se zipem 2pack. Ty se od těch klasických liší tím, že mají v horní otevřené části zapínání. To je obvykle vyrobeno z umělé hmoty, neboť právě tu lze nejsnadněji na sáček připojit. Dalším rozdílem je pak i to, že je silnější než ten běžný.
Co však mnoho lidí poněkud mate je správný způsob jeho použití. Pokud jej totiž budeme používat stejným způsobem jako ten klasický, pak nejspíše spláčeme nad výdělkem. Jsou zde totiž pravidla, která bychom měli dodržovat. Tím prvním je, že tento typ je určený na více použití. To znamená, že bychom do něj neměli dávat věci, které jej znečistí tak, že bude následně nepoužitelný. Z tohoto důvodu je nevhodný pro uschovávání většiny potravin, s výjimkou těch balených či například ovoce ve slupce.
Také není vhodný pro uchovávání sypkých materiálů. Čím jsou jemnější, tím hůře, neboť se dostanou do zipu a prakticky znemožní zapínání. Tím de facto znehodnotí celý sáček, neboť právě možnost jej zapnout byla tím, čím se především lišil od ostatních. Hodí se však k přechovávání drobných předmětů, například v dílně. Lze do něj dát malé díly, aniž bychom se museli bát, že nám vypadnou a rozkutálí se, pokud do něj náhodou strčíme a například jej shodíme ze stolu.
I tento typ má tedy svá využití, ať už v kuchyni či jinde. Je jen potřeba vědět, jak jej přesně používat a využít jeho výhod. Pak s ním budeme naprosto spokojeni. Pokud jej však použijeme jinak, rozhodně nebudeme z výsledku nadšeni.